© 2015 Kennis in Werk en Bedrijf

Outplacement

Gedwongen ontslag is een van de grootste veroorzakers van

stress en voor de meeste mensen zeer ingrijpend.

Je zelfvertrouwen, eigenwaarde en energieniveau krijgen er

Een behoorlijke opdonder van. Daarom is het ook essentieel

om de tegenslag zo snel mogelijk in een kans om te zetten.

Want als je mogelijkheden ziet en een doel in je leven hebt,

ziet alles er beter uit!


Ontdek hoe het kwijtraken van je baan misschien wel een van de beste dingen wordt wat je kan overkomen in je leven. Vastlopen in je werk is vaak stressvol en confronterend. Het leven laat je weten dat je niet meer op de juiste plek zit. Je energie lekt weg en je wordt moe, gefrustreerd en soms ook onzeker. Een nieuwe baan is een nieuwe kans om dat te gaan doen wat echt bij je past, waar je energie van krijgt en je goed bij voelt!


Achteraf ervaren mensen hun outplacementtraject vaak als een van de beste dingen die hen is overkomen. De ervaring brengt ze dichter bij wie ze willen zijn. Kennis in Werk en Bedrijf verzorgt outplacement trajecten op maat en kiest samen met jou een outplacementtraject dat helemaal is toegesneden op jou en jouw situatie.

 


Werkwijze en invulling van het traject

Ieder traject begint met 1 of meerdere intake gesprekken op een van onze locaties of bij u thuis. De bevindingen vanuit deze gesprekken worden vertaald naar een Plan van aanpak.


Tijdens de intakegesprekken maken we concrete werkafspraken. U krijgt op basis van de intake een eigen Plan van Aanpak met daarin een persoonlijke traject. Dit is doorgaans een combinatie van individuele gesprekken, intensieve sollicitatiebegeleiding en jobhunting.


Bij Kennis in Werk en Bedrijf word je gecoacht door specialisten. Onze coaches kennen de criteria van personeelsfunctionarissen en recruiters en weten precies welke strategie je moet hanteren om met succes te solliciteren. Ieder outplacement traject kent 3 fases:"